De vaste bezoekers van de Venise Bar in Breda kwamen op het idee een roze carnavalsvereniging op te richten. Het plan is om tijdens carnaval mee te doen aan de optocht in Breda. 

Op dit moment bouwen de leden van de Jeanettekes nog aan een wagen. 'Veel mensen denken dat homo's niet zo handig zijn, maar we doen gewoon ons uiterste best en dan zien we wel waar we uitkomen', vertelt voorzitter Johan.

We zwaaien er-na
Het gezelschap heeft ook al plannen voor de wagen waarmee ze mee gaan lopen tijdens de optocht. 'We gaan een Venetiaanse wagen maken, compleet met Venetiaanse maskers', legt bareigenaar Edwin van de Merwe uit aan Omroep Brabant. 'Als thema hebben we "We zwaaien er-na". Genaamd naar de vrouw die bar Venise in 1967 heeft opgericht: Erna de Haas.'  

Andere gay carnavalsvereniging
Ook Eindhoven heeft een gay carnavalsvereniging. 'Effe Anders' werd in 1999 al opgericht. Volgens Omroep Brabant vinden zij de komst van de Jeanettekes helemaal prima. 

Venise Bar in Breda
De Venise Bar is alweer vijftig jaar oud. In een interview met Breda Vandaag vertelt eigenaar Van de Merwe hoe de bar is veranderd van een gay-only café, naar een plek waar iedereen komt om een feestje te bouwen. 'Ik wil dat niemand zich hoeft te verstoppen, we zijn allemaal één. De werknemers en klanten in de bar moeten een combinatie van jong en oud zijn. Mannen en vrouwen hebben nu dezelfde wc's. Ik heb een dansvloer uit China laten komen, die alle kleuren van de regenboog heeft.' 

Bron: Omroep Brabant