Pose gaat over het leven in societykringen, de opkomst van Trump en de ondergrondse gayscene van New York in de jaren tachtig. Regisseur Murphy stelt dat de serie de grootste cast met transpersonen uit de Amerikaanse geschiedenis heeft. 

Een van de actrices die een rol krijg in Pose is Angelica Ross. Zij werd eerder al genomineerd voor een Emmy met de serie Her Story, over transvrouwen in Amerika. Ook MJ Rodriguez, Dominique Jackson, Hailie Sahar, en model Indya Moore krijgen volgens Ryan murphy een grote rol in de serie. Zij waren nog niet eerder te zien in grote filmproducties. 

Hulp van Janet Mock 
Producer en schrijver Ryan Murphy ken je vast en zeker van Glee en American Horror Story. Hij zocht zes maanden naar de geschikte hoofdrolspeler voor zijn nieuwe serie. Ook heeft hij de hulp van Our Lady J (schrijver van Transparent) en transactivist Janet Mock ingeroepen voor het verhaal van Pose. 

Evan Peters (American Horror Story), Kate Mara (House of Cards) en de half-Nederlandse acteur James Van Der Beek (Dawson's Creek) spelen ook een rol in de serie. 

Bron: Variety / Coverbeeld: Instagram Angelica Ross en Indya Moore