Stranger Things speelt zich af in de eerste helft van de jaren tachtig en is een hommage aan de horrorfilms uit die tijd. Met een vleug E.T., slijmerige wezentjes, een geheimzinnig project en een nog mysterieuzer meisje, gruwelijke monsters en... Winona Ryder.

Seizoen twee bestaat uit negen afleveringen en bevat een aantal nieuwe karakters. Een daarvan is Billy, een etterbak die wordt gespeeld door Dacre Montgomery. Billy is dol op heavy metal en basketbal, en op de een of andere manier hangt er een broeierige spanning tussen hem en Steve, het stuk van de school. Let vooral ook eens op de styling van deze twee jongens: Billy doet denken aan een jonge Rob Lowe, terwijl Steve iets heeft van Michael J. Fox.

Fans van de serie speculeerden meteen of er sprake was van verliefdheid. Vindt Billy Steve misschien meer dan leuk? Is hij gay? Aan de Huffington Post vertelt Montgomery: ‘Ik denk niet dat de twee iets krijgen, maar er is zeker iets homo-erotisch aan de hand. Ik denk eerder dat hij in de war is. Billy heeft weinig vrienden en wordt voor flikker uitgescholden door zijn vader. De scène waarin dat gebeurt is zelfs ingekort omdat de makers het te heftig vonden.’

Afijn, deze verhaallijn is een zijspoor, want alles draait om de zoektocht naar het meisje Eleven dat over bovennatuurlijke krachten bezit, om een mysterieus parallel universum en om Will, een jongetje dat bezeten is door iets uit dat universum.

Koppel daaraan de klassieke horrortrucs uit de films uit de jaren tachtig en een geweldige soundtrack met Duran Duran, The Bangles, Joy Division, Cyndi Lauper, Fad Gadget, The Scorpions, Tot, Bon Jovi, Olivia Newton-John, Peter Gabriel, The Clash en Echo & The Bunnymen en het feest is compleet.