Streetstyle meets Tom of Finland in de nieuwste collectie van het Finse merk Finlayson. Ovenhandschoenen, gordijnen, handdoeken. Ze hebben aan alles voor je huis gedacht. 

Touko Laaksonen
Tom of Finland is een alias waaronder de Finse kunstenaar Touko Laaksonen bekend werd. Hij maakte seksueel expliciete striptekeningen waarop mannen te zien zijn met extreem grote geslachtsdelen, spieren en andere sterk uitvergrote mannelijke kenmerken.

In de jaren vijftig en zestig werd zijn werk gecensureerd, maar vanaf de jaren zeventig werd hij mainstream en een bekend onderdeel van de gay-subcultuur.

Samenwerking
In 1991 overleed Laaksonen. Sindsdien wordt zijn nalatenschap beheerd door een stichting, die nu een samenwerking is aangegaan met het Finse textielmerk Finlayson. 

De boodschap van Tom of Finland is actueler dan ooit', vertelt Jukka Kurttila van Finlayson. 'Het pleit voor mensenrechten, seksuele vrijheid en respect. Onze nieuwe collectie laat niemand koud. Het is erg krachtig.' 

En dat vinden wij ook! De collectie bestaat uit gordijnen, ovenhandschoenen en andere artikelen om je huis wat meer kleur te geven. 

Wil jij een Finlayson x Tom of Finland-item in je huis? Check dan de website van Finlayson.