Drie tweets had de Amerikaanse president in juli nodig om zijn plan om transpersonen te weren in het Amerikaanse leger kenbaar te maken. De reden om transpersonen te weren in het leger? 'Ons leger moet gefocust zijn op beslissende en overrompelende overwinningen en mag niet worden gehinderd door de enorme medische kosten en verstoring die transgenders in het leger met zich meebrengen.' De kosten van het weren van transpersonen bleken overigens vele malen hoger te liggen dan het behouden van die personen. Zo bleek uit een onderzoek van de Naval Postgraduate School in Californië.

Protest
Een groep militairen die samen al meer dan 60 jaar in dienst is van het Amerikaanse leger, stapte naar de rechter om het verbod ongrondwettelijk te laten verklaren en de invoering ervan te blokkeren. Rechter Colleen Kollar-Kotelly heeft laten weten dat het 'aannemelijk' is dat de transmilitairen in hun gelijk worden gesteld. Het verbod wordt opgeschort totdat de rechtszaken afgelopen zijn. 

Colleen Kollar-Kotelly keek o.a. naar de manier waarop Trump het verbod heeft aangekondigd, dat gebeurde door middel van verschillende tweets. 

Reactie Clinton
Ook oud-presidentskandidaat Hillary Clinton heeft zich inmiddels uitgesproken over het plan van Trump. 'Iedereen weet net als Trump dat transpersonen hebben gevochten en zijn gestorven voor dit land. Het is beledigend en verkeerd om iets anders te suggereren.'

Bron: USAToday