Andi Mack volgt de 13-jarige Andi (Peyton Elizabeth Lee) en haar beste vrienden Cyrus (Joshua Rush) en Buffy (Sofia Wylie). In het tweede seizoen merkt Cyrus dat hij verliefd is op Jonah (Asher Angel). Hij besluit het te vertellen aan zijn beste vriendin Buffy, wat een ontroerende scène oplevert.

In Kenia zijn ze niet te spreken over deze plottwist. De Kenya Film Classification Board heeft de serie verboden voor Keniaanse televisie. Volgens Ezekiel Mutua, hoofd van de organisatie, moeten kinderen 'de juiste informatie ontvangen: een relatie is een verbintenis tussen twee mensen van tegenovergesteld geslacht.'

Verboden in Kenia
Afgelopen zomer maakte dezelfde organisatie bekend dat zeven cartoons ook verboden werden voor Keniaanse tv. Er kwamen klachten binnen bij de Keniaanse beoordelingscommissie, omdat verschillende series homoseksualiteit zouden verheerlijken.

De blokkade heeft niet alleen invloed op Keniaanse tv-kijkers. Ook in andere landen waar Nickelodeon, Disney XD en Cartoon Network wordt uitgezonden via DSTV, zoals Zuid-Afrika, zijn series als Hey Arnold!, Huize Herrie, De Legende van Korra en nu dus Andi Mack niet meer te zien. 

Bron: Gaytimes