Het is misschien een beetje vroeg om nu al over kerst na te denken, maar menigeen is er toch mee bezig: wie claimt eerste kerstdag en welke familie de tweede? Termen als kerststress duiken weer op en dan hebben we in Nederland eigenlijk ook nog eerst Sinterklaas.

Toch willen we je nu alvast wijzen op de Kerstmarkt in Frankfurt. Het hele centrum van de stad is omgetoverd in een fonkelend lichtfeest. Op het stadhuisplein Römerberg fonkelt de grote kerstboom en de straten staan vol met versierde kramen waar traditionele en creatieve cadeaus te vinden zijn.

Frankfurt heeft een van de mooiste en oudste kerstmarkten van Duitsland. Overal ruikt het naar Bethmännchen, oftewel marsepeingebak en amandelen. Andere populaire traktaties zijn Quetschemännchen (pruimenmannetjes), kaasfondue met Handkäse of crêpes met runderborststuk, waarvoor je terechtkunt in een van de vele cafés op de markt.

Een bijzondere aanvulling op de traditionele kerstmarkt is de Roze Kerstmarkt op de Friedrich-Stolze-Platz. Hier wederom veel kramen, maar dan speciaal gericht op gays. Hier vind je bijvoorbeeld warme cocktails en Lebkuchen (traditionele peperkoek).

De kerstmarkt van Frankfurt duurt van 27 november tot en met 22 december. Dus je hebt nog even om een hotelletje te boeken voor een heerlijk weekend kerstvertier.

Foto: Creative Commons