In het opsporingsprogramma Bureau Brabant werd maandagavond aandacht besteed aan de zaak van een Tilburgse man die werd mishandeld in augustus. De uitzending leverde acht tips op. Het slachtoffer werd in augustus na een avondje stappen achternagezeten door een groep van vier jongens, vervolgens werd hij uitgescholden voor 'homo' en in elkaar geslagen.

Nu hebben vier mannen zichzelf gemeld bij de politie. Het gaat om een 19-jarige man uit Oisterwijk en drie 20-jarige mannen uit Haaren, twee dorpjes in de buurt van Tilburg.

'Ik wist dat ik verloren was'  
In de uitzending van Bureau Brabant vertelde het Tilburgse slachtoffer maandagavond zijn verhaal. 'Toen ik op de grond lag, wist ik dat ik verloren was. Ik vroeg me af of ik nog wakker zou worden.' Na de mishandeling waren zijn enkel en schouder op meerdere plekken gebroken. Hij vreesde voor zijn leven. 'De jongen in het lichtblauwe shirt was pas tevreden als het licht in mijn ogen uit was.' 

Het slachtoffer werd door vier jongens achtervolgd en uitgescholden voor homo. Vervolgens viel hij op de grond en werd hij door de vier jongens in elkaar geslagen en in zijn gezicht geschopt. Het slachtoffer kwam in het ziekenhuis terecht met botbreuken, zware kneuzingen en schaafwonden. De daders waren op camerabeelden goed te zien.

Volgens de politie reageerde het slachtoffer 'opgetogen en blij' op het nieuws van de arrestaties. De vier mannen zitten voorlopig nog vast. 

Bron: Brabants Dagblad