Ben jij een (trans)man, die seks heeft met andere mannen (of dat dolgraag zou willen) en die daar oud genoeg voor is? Dan wordt je deelname aan dit onderzoek enorm gewaardeerd. In de enquête passeren vragen de revue over je relaties, seksleven, risico’s, voorzorgsmaatregelen, (recreatief) drugsgebruik en de mate waarin je op de hoogte bent en gebruikmaakt van de beschikbare gezondheidsdiensten.

Waarom meedoen?
Ten eerste vind jij het waarschijnlijk net zo belangrijk als wij dat er minder risico wordt genomen tijdens de seks. Door deel te nemen leer je daarbij al snel iets nieuws. Wist je bijvoorbeeld dat een persoon met hiv die effectief behandeld wordt (en dus een ‘ondetecteerbare virale lading’ heeft) het virus tijdens de seks niet kan overdragen aan iemand anders? Daarbij help je met jouw antwoorden maatschappelijke organisaties en gezondheidsinstanties om hun diensten beter aan te laten sluiten bij jouw behoeften.

Uit dit onderzoek ontstaat uiteindelijk een duidelijk beeld van homoseksualiteit en soa-(preventie)zorg in de 45 deelnemende landen. Het onderzoek werd eerder gedaan in 2010, toen deden er meer dan 180 duizend mannen mee. Er zal dus ook worden gekeken op welke gebieden er vooruitgang is geboekt of juist meer risico is ontstaan. 

Wie zitten er achter dit onderzoek?
Het onderzoek wordt geleid door Sigma Research in het Verenigd Koninkrijk en is goedgekeurd door het ethisch comité van de London School of Hygiene & Tropical Medicine (Universiteit van Londen). De enquête is ontwikkeld door een internationale groep onderzoekers en mensen die werkzaam zijn aan o.a. universiteiten, bij gezondheidsinstellingen en bij niet-gouvernementele organisaties die zich bezighouden met hiv, homoseksuele gezondheid en mensenrechten.

Privacy
Het onderzoek is volledig anoniem en vrijwillig. Stoppen kan op ieder moment, er worden geen TC/IP-adressen verzameld en er worden zo min mogelijk cookies geïnstalleerd. Dit betekent wel dat je het onderzoek in één keer moet afronden. Tussentijds uitloggen en de vragenlijst later verder invullen is niet mogelijk. De resultaten van EMIS worden medio 2018 gedeeld.

Doe hier mee aan het onderzoek.