Partij voor de Dieren kwam met een motie om van Limburg een Regenboogprovincie te maken. Door Limburg uit te roepen als Regenboogprovincie moet de provincie de sociale acceptatie, veiligheid en gelijke behandeling van LHBT's stimuleren.

Volgens Pascale Plusquin van de Partij voor de Dieren verhuizen jonge LHBT's vaak naar andere gebieden van Nederland omdat ze het gevoel hebben dat ze er niet bij horen. 'Maar ook in de zorg en het onderwijs lopen deze groepen tegen discriminatie en pesterijen aan van collega's, patiënten en leerlingen', zegt hij tegen 1Limburg.  

De PVV stemde als enige tegen de motie van de Partij voor de Dieren. 

COC Limburg is blij
'Prachtig nieuws natuurlijk', zegt voorzitter Odin Westen. 'Maar het is voor COC Limburg meer een formaliteit. Voor ons is de provincie Limburg al een hele tijd een Regenboogprovincie. Met het inzetten op de Sociale Agenda Limburg wordt COC Limburg erkend als maatschappelijke organisatie. Daarmee is COC Limburg de enige COC-vereniging in Nederland die ondersteund wordt door de provincie.' 

Andere Regenboogprovincies in Nederland
Nederland telt inmiddels vijf Regenboogprovincies. Naast Limburg zijn ook Drenthe, Gelderland, Groningen en Flevoland uitgeroepen tot Regenboogprovincies. In Noord-Holland kwam GroenLinks vorige maand met een initiatiefvoorstel om ook van die provincie een Regenboogprovincie te maken. 

Bron: 1Limburg