The Movember Foundation is een samenwerking aangegaan met Axe, die speciaal voor deze maand een nieuwe douchegel en een bodyspray heeft gelanceerd. Een goed moment om teelbalkanker vroegtijdig te signaleren is namelijk onder de douche of vlak voordat je je aankleedt. Op de achterkant van Axe’s Movember Limited Edition Showergel en Bodyspray vind je een zogenaamde ballencheck. In drie stappen legt de ballencheck uit hoe je je ballen moet controleren, waar je op moeten letten en wat goed of juist verkeerd voelt.

Veel mannen weten niet hoe zij hun ballen moeten controleren op eventuele onregelmatigheden, terwijl dit eigenlijk heel eenvoudig is. Bovendien kan een regelmatige ballencheck veel schelen. 

Het aantal mannen dat met teelbalkanker wordt gediagnosticeerd is bijna verdubbeld in de afgelopen twintig jaar. “Teelbalkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder mannen jonger dan 40 jaar”, licht brand manager Ram Huigen van Axe Nederland toe. “Mannen met zaadbalkanker stellen uit schaamte over hun klachten een bezoek aan de huisarts vaak uit, waardoor de ziekte pas in een laat stadium wordt ontdekt.”

In het onderstaande filmpje, dat speciaal is gemaakt voor Dumpert, laat Sylvana zien hoe je je ballen checkt.

Verder staan presentator JayJay Boske, acteur Niels Oosthoek en de bekende kitesurfer Ruben Lenten – die zelf kanker heeft gehad – stil bij de ziekte in een spectaculaire video.