Het huwelijk werd opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht nadat Winston Goldwin en Greg DeRoche besloten een rechtszaak aan te spannen. Een ambtenaar weigerde de heren te trouwen. Het Hooggerechtshof van Bermuda kwam tot de conclusie dat homo's gewoon mogen trouwen op Bermuda. 

Referendum
Tijdens een referendum op 23 juni 2016 stemden bijna 69 procent van de bevolking tegen het 'homohuwelijk'. 31 procent was voorstander van het opengestelde huwelijk. Aangezien slechts 46,89 procent van de stemgerechtigden kwam opdagen, werd het referendum echter ongeldig verklaard.

Samenlevingscontract
Nu heeft de Bermudaanse minister van Binnenlandse Zaken, Walton Brown een wetsvoorstel ingediend waarbij homo's niet meer mogen trouwen. 'De afgesloten huwelijken blijven geldig, nieuwe kunnen enkel nog een legaal partnerschap aangaan', zei hij over de nieuwe wet. 

In welke landen kun je als homo trouwen?
Op 1 april 2001 schreef Nederland geschiedenis. Na een jarenlange strijd werd ons land het eerste waar koppels van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijksbootje kunnen stappen. 16 jaar later hebben vele landen dit voorbeeld gevolgd. Wij maakten een compleet overzicht van de plekken waar je anno 2017 als homo kunt trouwen.

Coverbeeld: Foto van Bermuda / Bron: Holebi