Koningin Máxima brengt het bezoek aan het Hofstad Lyceum in Den Haag voorafgaand aan Paarse Vrijdag op 8 december. Dat is de dag dat scholieren paars dragen uit solidariteit met LHBTI-jongeren. Jaarlijks doen daar zo'n 250 duizend scholieren aan mee. Bij de GSA in Den Haag zijn ze druk bezig met de voorbereidingen. 

Werkbezoek
Tijdens het bezoek heeft Koningin Máxima gesproken met twintig GSA-leerlingen van het Hofstad Lyceum in Den Haag. Ze hebben het erover gehad hoe het is om LHBTI te zijn. De leerlingen hebben korte presentaties gegeven over hun activiteiten die ze organiseren met de GSA. Koningin Máxima sprak ook met de rector, docenten en andere leerlingen over het netwerk. Bovendien gaven vertegenwoordigers van COC Nederland tijdens het werkbezoek uitleg over de situatie van LHBTI-scholieren en over het landelijke GSA Netwerk.  

LHBTI
Koningin Máxima opende eerder al een congres over transgenderzorg in Nederland. Koning Willem-Alexander bracht vorig jaar een historisch bezoek aan COC Nederland. Koning Willem-Alexander ging als eerste gekroonde staatshoofd wereldwijd uitgebreid in gesprek met diverse vertegenwoordigers uit de LHBTI-gemeenschap.

Koning Willem-Alexander heeft tijdens een bezoek aan COC Nederland al laten weten bekend te zijn met Paarse Vrijdag. Dochter Amalia is vanuit de leerlingenraad op haar school een drijvende kracht geweest achter de uitrol van de zichtbaarheidsdag op haar school.