In een video die vandaag online is geplaatst zien we een man vol tatoeages na een wilde nacht. Door zijn tatoeages en een countryhoed is de link met Waylon snel gemaakt. Bovendien is zijn hondje Chevy te zien in de video. 

AVROTROS maakt waarschijnlijk vandaag of morgen de kandidaat officieel bekend. 

Niet de eerste keer
Waylon deed in 2014 ook al mee aan het Songfestival. Met het nummer 'Calm After the Storm' wist hij Nederland samen met Ilse DeLange naar een tweede plek te zingen. Conchita won het festival dat jaar. 

Er gaan al jaren geruchten dat Waylon Nederland in zijn eentje gaat vertegenwoordigen. Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Within Temptation-zangeres Sharon den Adel zou gaan. Haar website komt vrijdag met 'groot nieuws'. Het was al eerder bekend dat AVROTROS deze week ook met 'groot nieuws' zou komen. 

Andere landen
Er zijn al meer kandidaten bekendgemaakt. Onze zuiderburen waren de eerste dit jaar. Zij sturen de 27-jarige zangeres Laura Groeseneken. Laura treedt samen met singer-songwriter Ozark Henry al sinds 2014 op in binnen- en buitenland. Ze plaatste verschillende covers van bekende nummers op YouTube en bracht onder de naam Sennek al wat singles uit. 

Hysterie uit Finland
Finland stuurt ook een bekend gezicht. Ze sturen de hysterische zangeres Saara Aalto. Saara probeerde twee jaar geleden al mee te doen, toen werd ze echter tweede in de nationale finale. Vorig jaar had ze groot succes bij de Britse versie van X-Factor en dit jaar heeft Finland besloten haar naar Lissabon te sturen.