Sir Elton John levert al sinds eind jaren tachtig een grote bijdrage aan de strijd tegen hiv en aids. In 1992 richtte hij de Elton John AIDS Foundation op. In totaal heeft die stichting al meer dan 385 miljoen dollar opgeleverd. 

De Elton John AIDS Foundation financiert onderzoek rondom hiv en aids in ruim 55 landen. 'Wanneer de samenleving de menselijkheid van iedereen omarmt, zal deze wereld samenkomen en genezen', zei Elton John bij het in ontvangst nemen van de award. Hij sprak ook over de vele vrienden die hij is verloren in de jaren 80 en 90. 

 

Humbled and grateful. The fight goes on. @harvard @ejaf

Een bericht gedeeld door Elton John (@eltonjohn) op

Prinses Mabel
Elton John is niet de enige die dit jaar een onderscheiding ontvangt voor zijn strijd tegen een wereld zonder hiv en aids. Prinses Mabel ontving afgelopen weekend de 'World without Aids Award' voor haar jarenlange strijd tegen hiv en aids. Mabel sprak in Thailand tijdens het Wereld Aids Congres en is elk jaar aanwezig bij het Amsterdam Diner. Bovendien is hiv en aids een belangrijk onderwerp bij haar werk voor Girls not Brides, een organisatie die zich inzet tegen kindhuwelijken. 

Bron: Holebi