American Crime Story behandelt ieder seizoen een misdaadzaak. In het eerste jaar was dat de zaak O.J. Simpson, na de moord op Versace volgt een seizoen over de nasleep van orkaan Katrina.

Eerder dit jaar nam Entertainment Weekly een kijkje achter de schermen en werden de hoofdrolspelers geïnterviewd. In de onderstaande video zijn de hoofdrolspelers te zien. Edgar Ramírez speelt Gianni Versace, Ricky Martin zijn partner Antonio D’Amico, Penélope Cruz kruipt in de huid van Donatella Versace en Darren Criss is de seriemoordenaar aan wie Versace ten prooi viel: Andrew Cunanan.

De serie is grotendeels opgenomen in Versaces eigen villa in Miami. Hij vond de dood van het hek van zijn mansion. In de trailer is te zien hoe Antonio D’Amico naar buiten rent nadat hij schoten hoort worden afgevuurd.

Die villa is overigens te bezichtigen, sterker nog: je kunt er overnachten want er zit tegenwoordig een boetiekhotel in met de naam The Villa, Casa Casuarina.

Hier de trailer van American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, dat op 17 januari van start gaat op de Amerikaanse zender FX. Het Nederlandse Fox zal wellicht snel volgen.