Tv-series over tv doen het opvallend goed. 30 Rock bood een vermakelijk kijkje achter de schermen van een sketchshow en momenteel scoort Great News goed. Die serie draait om een nieuwsshow waar keer op keer van alles mis gaat.

In de serie met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston belanden we in de wereld van de dagelijkse ochtendprogramma’s. De serie – die nog geen naam heeft – wordt gemaakt in opdracht van Apple.

Cutthroat World
De serie bestaat per seizoen uit tien afleveringen en is gebaseerd op het boek van Brian Stelter met de veelbelovende titel: Top of the Morning: Inside the Cutthroat World of Morning TV.

Het is niet de eerste keer dat Jennifer Aniston en Reese Witherspoon samen te zien zijn in een serie. Reese speelde in Friends de zus van Rachel Green, wat weer een rol was van Jennifer. Het is wel voor het eerst na meer dan tien jaar dat Jennifer terugkeert naar een vaste rol  in een tv-serie.

Apple
Jay Carson (bekend van House of Cards) is de bedenker van de serie, die mede wordt geproduceerd door beide actrices. Het is overigens niet het enige tv-project van Apple. Bryan Fuller werkt aan Amazing Stories, een sciencefictionserie die een nieuwe versie is van de Steven Spielberg-serie uit de jaren tachtig.

Tot slot komen we even terug op tv-series over tv. Er was er eentje die het helaas minder goed deed: Daytime Divas. Hierin speelden onder anderen Vanessa Williams en Chloe Bridges, plus een heleboel gasten die gewoon zichzelf waren zoals Kelly Osbourne. Helaas waren de kritieken genadeloos, net als de kijkcijfers. De serie verdween al na één seizoen weer van de buis.

Hopelijk loopt het voor Reese en Jennifer anders af. Wanneer de serie van start gaat is nog niet bekend gemaakt.

Bron: Hollywood Reporter