Tijdens een bezoek aan Tsjetsjenië werd de Russische popzanger Zelimkhan Bakayev opgepakt en naar een gevangenis gestuurd. Bronnen beweren nu dat de zanger daar is mishandeld en vervolgens is vermoord. Hij is al sinds 8 augustus vermist.

RuPaul's Drag Race-ster Milk is een van de mensen die in actie is gekomen. Hij schrijft: 'Autoriteiten weigeren onderzoek te doen naar de verdwijning van Zelim. Zowel zijn moeder als verschillende LHBT-activisiten zeggen dat hij kort na zijn arrestatie is vermoord. We eisen dat de Russische regering een onderzoek opent naar de verdwijning van Zelim.' 

 

Een bericht gedeeld door Milk (@bigandmilky) op


Waar is Zelim?
Bakayev bracht een bezoekje aan zijn zus in Grozny, de hoofdstad van de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië. Daar zou hij op straat zijn opgepakt tijdens een avondje uit. Vrienden van de zanger zeggen dat hij is opgepakt door mannen in militaire uniforms. 

Verschillende mensen stellen dat hij is opgepakt en naar een Tsjetsjeense gevangenis is gestuurd vanwege zijn geaardheid. Afgelopen jaar zijn er al honderden LHBT's opgepakt en naar een gevangenis gestuurd in Tsjetsjenië. De mannen en vrouwen worden opgepakt en vervolgens mishandeld en soms zelfs vermoord vanwege hun geaardheid. 

Via WhatsApp zou de zanger naar vrienden hebben gestuurd dat hij plannen had Rusland te verlaten. Vrienden van hem zeggen dat die berichtjes waarschijnlijk niet door hem zijn gestuurd, omdat hij altijd voice-berichten stuurde. Ook werd er een foto op zijn Instagramkanaal geplaatst nadat hij verdween. Op die foto had hij een jas aan, terwijl het hartje zomer was. Volgens zijn vrienden is de foto door iemand anders of onder dwang geplaatst.

Bron: Gaystarnews