Anna Wintour is hoofdredactrice van Vogue en stond model voor de rol van Meryl Streep in The Devil Wears Prada – in het geruchtencircuit althans. Meryl speelde de pinnige Miranda Priestly die niet eens de moeite nam de namen van haar assistentes uit haar hoofd te leren. Ze behandelde iedereen als voetveeg en had natuurlijk altijd gelijk.

Vogue heeft Meryl op de cover van een speciale editie van het blad. Dat gaat gepaard met een interview. De video begint met een hommage aan de film, waarin Miranda haar bontjassen achteloos van zich afgooit in de wetenschap dat de assistentes er alles aan zullen doen om die jas op te vangen.

Dan gaat het interview van start. Anna’s eerste vraag luidt: ‘Je hebt heel veel opvallende vrouwen gespeeld. Welke van die vrouwen was je grootste uitdaging?’ Vervolgens wijst Meryl naar Anna, die haar meteen onderbreekt. Met een lach roept ze: ‘Nee, nee, daar gaan we het niet over hebben, Meryl!’

Waar het dan wel over gaat: de film The Post van Stephen Spielberg, waarin Meryl de voormalige uitgever van de Washington Post speelt, Katherine Graham. Die film komt uit in januari 2018 en Tom Hanks en Sarah Paulson spelen ook mee.

Andere gespreksonderwerpen zijn Harvey Weinstein en alle schandalen die nu naar buiten komen, het moederschap en of er nog een vrouwelijke president aan zit te komen.

Hier de beelden:

Bron: Vogue