Eerlijk gezegd hebben we er zelf niet zoveel moeite mee dat sommige mannen hun Instagram-profiel vooral gebruiken als modellenportfolio. Ook Jake Shears is niet vies van een selfie in z’n bijna-blote-niksie. Maar in een interview met Attitude zegt hij nu dat veel gay mannen teveel aandacht schenken aan uiterlijk vertoon.

Jake Shears brengt binnenkort zijn eerste soloalbum uit. Hij is de eerste om toe te geven dat hij het ook best prettig vindt wanneer mannen naar hem kijken. Maar hij wil vooral zijn jongere fans adviseren dat hun leven niet alleen draait om uiterlijk en of je wel in  de smaak valt bij anderen.

Shears stelt dat social media als Instagram en Facebook een negatieve impact kunnen hebben op gay mannen en op hun eigenwaarde. ‘We hechten waarde aan de verkeerde dingen’, zegt hij. ‘Als het enige wat je de wereld te bieden hebt op Instagram je lichaam is, dan zeg ik: kijk goed naar jezelf en hou daarmee op. Als je ook iets anders te melden hebt: prima. Maar alleen maar de hele tijd je eigen lichaam? Dan moet je toch eens goed naar jezelf kijken en je afvragen waar je mee bezig bent.’

Bron: Attitude