Ooit gaven ze iedereen Girl Power en scoorden ze hit na hit: de Spice Girls waren halverwege de jaren negentig dé popsensatie uit Engeland. Melanie Brown (Scary Spice), Geri Halliwell (Ginger Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice), Emma Bunton (Baby Spice) en Victoria Adams (nu Beckham, Posh Spice) braken door met het opgewekte Wannabe en daarna ging het vijf jaar lang los.

Nadat Geri als eerste de groep verliet, bleven de hits al snel uit en besloten de Spice Girls een pauze in te lassen. Er volgden nog een comeback-single en een reeks reünieconcerten in 2007 en in 2012 traden ze nog een keer op tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen.

Een echte reünie werd tot dusver altijd tegengewerkt door Victoria, die zich heeft gemanifesteerd als modeontwerpster. Helaas is het de andere vier dames niet gelukt om Victoria over te halen, maar ze wenst haar ex-bandleden op Instagram veel succes: “Ik zal niet samen met de meiden op het podium staan, maar mijn tijd in de Spice Girls was erg belangrijk voor me, en ik wens ze veel liefde en lol toe als ze volgend jaar weer op tournee gaan. Ik weet zeker dat ze een fantastische show neer zullen zetten, waar zowel oude als nieuwe fans van gaan genieten!”

Alle vijf de Spice Girls scoorden solohits, met wisselend succes. Hieronder een aantal hoogtepunten, waarbij we ons tegelijkertijd afvragen: is het slim om weer samen te komen als de Spice Girls of hadden ze beter solo kunnen blijven?

GERI HALLIWELL
In 2016 won Geri de Attitude Award in de categorie Honorary Gay. En dat was niet alleen vanwege het feit dat van alle Spice Girls zij het campst was.

Geri trok in 2013 een blik lekkere mannen open voor 'Half Of Me':

 Maar haar allergrootste hit scoorde ze met een coverversie van 'It's Raining Men' (klik op play, doet het gewoon):

Ook geinig, en wederom met een leuke dude, is 'Bag it Up':

Vorig jaar bracht ze het volgende eerbetoon voor George Michael uit:

MEL B
Door naar Melanie Brown, die furore maakte als jurylid bij verschillende talentenshows, waaronder The X Factor, Britain's Got Talent en The Voice Kids

Al in 1998 was Mel B solo te horen, maar dan wel in een samenwerking met Missy Elliott. 'I Want You Back' klinkt nog altijd futuristisch:

Op dit feelgood-deuntje klinkt Scary Spice allang niet meer scary:

In 2013 probeerde Mel mee te liften op de EDM-trend. Best leuk, maar ook een béétje een slap aftreksel van Loreens 'Euphoria':

EMMA BUNTON
De schattigste van het stel dook regelmatig op in Absolutely Fabulous.

Ze kwam in 1999 met een cover van Edie Brickell's 'What I Am':

In 2004 deed ze een cover van Astrud Gilbertos 'Crickets sing for Anamaria':

Drie jaar later nam Emma haar eigen versie op van Petula Clarks evergreen:

VICTORIA BECKHAM
Als voetbalvrouw betrok ze al snel haar eigen Beckingham Palace, alwaar ze samen met echtgenoot David een waar mode-imperium opbouwde. Ze nam drie albums op, waarvan alleen het debuut is verschenen. De overige twee bleven in 2003 en 2004 op de plank liggen. 

Met haar debuutsingle probeerde Posh Spice haar ietwat tuttige imago teniet te doen:

Dit bubblegumreggaeliedje is nooit officieel uitgebracht:

Net als deze:

MEL C
De meest succesvolle Solo-Spice is Melanie C, met zeven albums op haar naam.

Ze pakte vanaf het begin meteen goed door met een duet met Bryan Adams, die wel wat peper in z'n kont kon gebruiken na jarenlang zouteloze slijmballads te hebben afgeleverd:

Een van haar grootste hits is deze, met een gastrap van Lisa Left-eye Lopes:

Dit is de debuutsingle van Mel C, die toen nog graag gezien wilde worden als een soort Robbie Williams in het begin van zijn solocarrière: punky, met een ruig randje:

Dat overstuurde punkgeluid hield ze gelukkig niet lang vol:

In 2013 verscheen wederom een duet, deze keer met Matt Cardle:

Tot slot de laatste single van Mel C, met cameo's van Natalie Imbruglia, Geri, Emma en Victoria. Zou hier het zaadje zijn geplant?