Binge watchers opgelet

Deze korte films kun je nu gratis bekijken

17 januari 2020, Winq redactie, 20 minuten

Nog niet zo veel plannen vandaag? Dan hebben wij een oplossing! De korte queer films hieronder kun je allemaal gratis bekijken.

In a Heartbeat

Waar de grote animatiestudio's het vooralsnog een beetje laten afweten, zetten filmmakers Beth David en Esteban Bravo hun beste roze beentje voor. In de korte film In a Heartbeat volgen we het schattige verhaal van student Sherwin, die razend verliefd is op een van zijn medescholieren, maar hem niet de liefde durft te verklaren.

Acting Straight

In de documentaire Acting Straight onderzoeken Tofik Dibi en Willem Timmers mannelijkheid in de gayscene. Ze gaan in gesprek met andere homo’s over hun positie in de gayscene. Waar de één bewust afstand neemt van de strenge verwachtingen, lijkt de ander er juist aan onderdoor te gaan.

Trophy Boy

Trophy Boy gaat over een instagrammende influencer die in een zwart gat valt als hij wordt gedumpt door zijn sugar daddy. Tijdens het Cannes Film Festival werd de film van Emrhys Cooper al positief ontvangen en inmiddels is ook een tv-serie over hetzelfde onderwerp in de maak.

Lees ook

Meer dan 70 tips!

Het ultieme gay Netflix-overzicht

Kijktip: Pride is Protest!, een docu over de zin van Pride

Winq Diversity Awards 2021

Kijk hier de Winq Diversity Awards 2021 terug

Bekijk deze korte films – over het gemis van het nachtleven in de queer gemeenschap

Een verhaal over rust, roes en seksuele ontlading

Stay

In Stay zie je hoe Ash zijn ex-vriend Jacks een weekendje mee uit vraagt voor een roadtrip naar de Florida Keys, maar dan komt Jacks erachter dat hun uitstapje eigenlijk een gevaarlijke drugsdeal is.

The Real Thing

The Real Thing is de naam van een korte film waarin een soldaat te zien is die een dochtertje heeft. Het meisje is transgender en wordt gediscrimineerd op school. Maar gelukkig is haar vader daar... Ontroerende beelden.

The Real Thing from Brandon Kelley on Vimeo.

Call Your Father

Hoe kijken homo's van verschillende leeftijden tegen het leven aan? Begrijpen ze elkaar? Die vraag stelt Jordan Firstman zichzelf in Call Your Father. De heren gaan op zoek naar elkaars gelijkenissen, die soms ver te zoeken zijn. Een ongemakkelijke, maar vaak ook herkenbare film.

Amsterdam

Wat gebeurt er als je de enige twee homo's op een feestje bent? Daar gaat de film Amsterdam over. 'Trouwen of beste vrienden?' De twee leren elkaar steeds beter kennen, maar maakt dat de avond leuker?

Hey You

Hoeveel weten we van de mannen waarmee we afspreken? Die vraag krijgen we na het zien van de korte film Hey You door Jared Watmuff. Hij ontving er in 2019 al verschillende prijzen voor en de film is het kijken zeker waard.

The Mess He Made

Een vingerprik en een kwartier wachten. Meer is er niet nodig bij een hiv-sneltest. Maar die vijftien minuten kunnen de langste en moeilijkste van je leven zijn. Filmmaker Matthew Puccini maakt dit prachtig invoelbaar in zijn korte film The Mess He Made

Golden

Hoe is het om op te groeien als je 'anders' bent? Dat is te zien in de prachtige film die de Duitse filmmaker Kai Stänicke vorig jaar maakte. Na de aanslag op Club Pulse in Orlando plaatse hij de video online. "Als het ook maar een klein beetje liefde kan verspreiden in deze hartverscheurende tijden, dan heeft de film zijn doel bereikt. Waar je ook bent en hoe moeilijk je het nu ook hebt: je bent nooit alleen. Er is altijd een plek waar je thuishoort en samen gaan we ervoor zorgen dat je veilig bent", zei de filmmaker destijds. 

Something New

Jonah is nogal neurotisch als het op relaties aankomt. Al maanden heeft hij seks met een scharrel, maar als die aandringt op een date, slaat Jonah op tilt. In zestien minuten ontvouwt zich een romantisch, maar ook gecompliceerd liefdesverhaal in Something New.

Boyfriend

Boyfriend is de eerste film van de knappe Kyle Krieger. Dat is natuurlijk meteen een reden om de film te bekijken. Het gaat over het moment dat je erachter komt dat je de derde persoon in een relatie bent...

I Am Syd Stone

Denis Thériault maakte een korte film over een hunk die na een lange tijd in de stad te hebben gewoond teruggaat naar waar hij vandaan komt om een reünie bij te wonen. Hij komt een oude jeugdvriend tegen, met alle gevolgen van dien. 

Straight A

Een coming-out kan lastig zijn. Helemaal als het gaat om de reactie van je vader. Althans, dat zegt jonge filmmaker Todd Lien, die de korte film Straight A heeft gemaakt. Hij speelt zelf de zoon, die met behulp van zijn vriend de moed bij elkaar verzamelt om zijn vader te vertellen dat hij gay is.

Shower

Twee mannen ontmoeten elkaar na het sporten in de douche. Ze krijgen het erg leuk met elkaar, maar dat duurt niet lang. De Noorse schrijver en regisseur Henry K. Norvalis wilde met deze film een statement over homoseksualiteit maken. Een film om over na te denken. 

War Within

Zaher Saleh laat in War Within op een mooie manier iemands worsteling zien met zijn geaardheid, geloof en familie. Met de film hoopt hij dat het Midden-Oosten wat veiliger wordt en dat moslims LHBTQ's meer gaan accepteren. 

Coverbeeld: Screenshot uit Hey You

Magazine 114
Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau