Binge watchers opgelet

Deze korte films kun je nu gratis bekijken

Leestijd: 20 minuten - op 01 september 2018

Nog niet zo veel plannen dit weekend? Dan hebben wij een oplossing! De korte queer films hieronder kun je allemaal gratis bekijken.

Amsterdam

Wat gebeurt er als je de enige twee homo's op een feestje bent? Daar gaat de film Amsterdam over. 'Trouwen of beste vrienden?' De twee leren elkaar steeds beter kennen, maar maakt dat de avond leuker?

The Mess He Made

Een vingerprik en een kwartier wachten. Meer is er niet nodig bij een hiv-sneltest. Maar die vijftien minuten kunnen de langste en moeilijkste van je leven zijn. Filmmaker Matthew Puccini maakt dit prachtig invoelbaar in zijn korte film The Mess He Made

Call Your Father

Hoe kijken homo's van verschillende leeftijden tegen het leven aan? Begrijpen ze elkaar? Die vraag stelt Jordan Firstman zichzelf in Call Your Father. De heren gaan op zoek naar elkaars gelijkenissen, die soms ver te zoeken zijn. Een ongemakkelijke, maar vaak ook herkenbare film.

Golden

Hoe is het om op te groeien als je 'anders' bent? Dat is te zien in de prachtige film die de Duitse filmmaker Kai Stänicke vorig jaar maakte. Na de aanslag op Club Pulse in Orlando plaatse hij de video online. "Als het ook maar een klein beetje liefde kan verspreiden in deze hartverscheurende tijden, dan heeft de film zijn doel bereikt. Waar je ook bent en hoe moeilijk je het nu ook hebt: je bent nooit alleen. Er is altijd een plek waar je thuishoort en samen gaan we ervoor zorgen dat je veilig bent", zei de filmmaker destijds. 

Something New

Jonah is nogal neurotisch als het op relaties aankomt. Al maanden heeft hij seks met een scharrel, maar als die aandringt op een date, slaat Jonah op tilt. In zestien minuten ontvouwt zich een romantisch, maar ook gecompliceerd liefdesverhaal in Something New.

Boyfriend

Boyfriend is de eerste film van de knappe Kyle Krieger. Dat is natuurlijk meteen een reden om de film te bekijken. Het gaat over het moment dat je erachter komt dat je de derde persoon in een relatie bent...

I Am Syd Stone

Denis Thériault maakte een korte film over een hunk die na een lange tijd in de stad te hebben gewoond teruggaat naar waar hij vandaan komt om een reünie bij te wonen. Hij komt een oude jeugdvriend tegen, met alle gevolgen van dien. 

Shower

Twee mannen ontmoeten elkaar na het sporten in de douche. Ze krijgen het erg leuk met elkaar, maar dat duurt niet lang. De Noorse schrijver en regisseur Henry K. Norvalis wilde met deze film een statement over homoseksualiteit maken. Een film om over na te denken. 

Turn It Around

Tonko Bossen en Valentijn Avé spelen de hoofdrollen in Turn It Around, een korte film van 3LAB over twee jongens die totaal onverwacht verliefd op elkaar worden. De film is nu online te bekijken via deze link.

War Within

Zaher Saleh laat in War Within op een mooie manier iemands worsteling zien met zijn geaardheid, geloof en familie. Met de film hoopt hij dat het Midden-Oosten wat veiliger wordt en dat moslims LHBTQ's meer gaan accepteren. 

In a Heartbeat

Waar de grote animatiestudio's het vooralsnog een beetje laten afweten, zetten filmmakers Beth David en Esteban Bravo hun beste roze beentje voor. In de korte film In a Heartbeat volgen we het schattige verhaal van student Sherwin, die razend verliefd is op een van zijn medescholieren, maar hem niet de liefde durft te verklaren.

Coverbeeld: Screenshot uit Boyfriend

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine #92

Deze keer: André van Duin, Dorian Bindels en 4 mannen over cosmetische ingrepen

Neem een abonnement

Geef cadeau