Coming-out
Vlaamse muziekzender Joe lanceerde vorig jaar een reclamespotje waarin een moeder de coming-out van haar dochter beschrijft op wel heel originele wijze.

Sterk bakje
Deze schattige reclame uit Taiwan toont de coming-out van een jongen aan zijn vader. Nadat hij op zijn koffiebeker heeft geschreven dat hij op jongens valt loopt zijn vader weg, maar dan komt de vader terug en gebeurt er iets moois... Taiwan wordt gezien als een redelijk tolerant land, zeker vergeleken met andere Aziatische landen. Basisschoolleerlingen krijgen seksuele voorlichting en homo's zijn wettelijk beschermd tegen discriminatie. 

Kerst met Starbucks
In de feestelijke kerstadvertentie van Starbucks zien we allerlei mensen die de winterdagen samen vieren. Daaronder ook een lesbisch koppel dat bijna gaat kussen.

Op een tegeltje
Roland Javornik kreeg de opdracht een reclamespotje te maken voor het tegelbedrijf Impermo. Een kus moest centraal staan. Hij vond het daarom niet meer dan normaal dat er ook mannen- en vrouwenkoppels in de video zouden zitten. En dat vinden wij ook. 

Absolut(ely) fabulous
Het Zweedse wodkamerk Absolut is de LGBT-community goedgezind. Het bedrijf was een van de hoofdsponsoren van RuPaul's Drag Race, Club NYX en de eerste editie van de Rainbow Awards. Daarnaast lanceerden ze een speciale regenboogeditie van hun iconische fles en verwerkten ze meermaals gaykoppeltjes in hun campagnes. Deze ietwat kitscherige, maar toch baanbrekende reclame met een hoofdrol voor een transvrouw kwam dan ook niet als een verrassing.