Jens Geerts is songfestivalfan en presenteert sinds 2013 het programma Eurovision Calling op OUTtv. In een persbericht laat hij weten dat in de 62 edities van het liedjesfestijn nog nooit een artiest heeft gezongen over homoseksualiteit.

Hij schrijft: ‘Al vijf jaar probeer ik Europese artiesten en openbare omroepen aan te sporen om het thema bespreekbaar te maken in een lied. We zagen wel al mensen van hetzelfde geslacht kussen op het podium, maar een songtekst die homoliefde bezingt lijkt mij veel sterker dan een kus.’

Nu België kennelijk geen interesse heeft in het voorstel van Geerts, gooit hij het over een andere boeg: hij wil zelf meedoen. Hij wijkt hiervoor uit naar San Marino. Dat land wil namelijk een keer hoog scoren en zoekt nu kandidaten samen met een Brits bureau. Iedereen kan een filmpje uploaden en moet minstens honderd likes ophalen. Vervolgens kiezen ze tien finalisten die strijden om een plek in een van de voorrondes in Lissabon.

Geerts heeft alvast twee fans: de winnaar van vorig jaar Salvador Sobral en Conchita Wurst. Hier het filmpje dat hij heeft ingestuurd voor de competitie: