De aflevering heeft de naam ‘A Gay Ole Christmas’ gekregen en speelt zich af in het New York aan het begin van de twintigste eeuw. Niet dat de vier hoofdpersonen ineens door de tijd kunnen reizen, ze gebruiken gewoon hun fantasie.

Op de eerste foto’s die naar buiten zijn gebracht, is te zien dat Leslie Jordan ook weer meespeelt als de lispelende Beverly Leslie, de aartsrivaal van Karen Walker. Zo te zien speelt hij hier een krantenjongen.

De vier hoofdpersonen hebben ook andere namen in hun kerstaflevering. Will is Billem Van Williams, Grace is Fanny Van Williams, Karen heet nu Karolyn O’Malley en Jack is John Patrick McGee.

Billem en Fanny zijn getrouwd (wacht, dat waren ze ook aan het eind van het vorige seizoen, fijne grap), Karolyn is in tegenstelling tot Karen straatarm en John Patrick is een matroos die ‘relaties met mannen heeft maar alleen op zee’.

Will heeft voor de gelegenheid een fraaie snor met gedraaide punten. Aardig detail: op een van de foto’s is te zien dat er een schilderij aan de muur hangt met daarop de onlangs overleden actrice Debbie Reynolds. Zij speelde in het verleden de moeder van Grace.

De kerstaflevering van Will & Grace wordt op 5 december uitgezonden door de NBC in de Verenigde Staten. In Nederland volgt TLC een week later.

Hier de foto’s:

Will & Grace

Will & Grace

Will & Grace

Will & Grace

Will & Grace

Will & Grace

Will & Grace

Will & Grace

Will & Grace

Will & Grace

Will & Grace

Will & Grace

Will & Grace

Bron: TV Guide