- PEOPLE -

De Nachtwacht
Gay zijn bij de krijgsmacht of politie, dat was ooit best een dingetje. Tot de jaren zeventig van de vorige eeuw jaagden agenten nog op homo’s, laat staan dat je in het korps lekker jezelf kon zijn. Het verklaart allicht ten dele de nog altijd fragiele vertrouwensband tussen de roze burger en de roze diender. De transitie van belager tot beschermengel is immers een relatief recente. Winq portretteerde negen gays die zichzelf roze diender noemen: ze zijn agent of militair.

Interview: 25 jaar Viktor & Rolf
In 2018 is het 25 jaar geleden dat Viktor & Rolf samen begonnen als ontwerpersduo. Een zilveren werkhuwelijk dat weigert sleets te worden. Het jubileum gaat gepaard met aardig wat ceremonie, waaronder bijvoorbeeld een eigen postzegel en de Man of the Year Style Award van onze Britse Winq-zusters. In een uitgebreid interview laten Viktor & Rolf alle hoogtepunten uit hun carrière de revue passeren, en ook enkele dieptepunten. En waarom is er eigenlijk geen couture voor mannen?

Zeg Nee tegen C
Er is geen vaccin voor, het kan op lange termijn leiden tot leverkanker, en als je wordt gediagnosticeerd is het de bedoeling dat je al je partners van het afgelopen halfjaar daarover informeert, zodat zij zich ook kunnen laten testen. Kortom, hepatitis c is een aandoening om serieus te nemen. Winq zocht uit wat je kunt doen om een hepatitis c-infectie te voorkomen en hoe je je kunt laten testen. Ook spraken we met twee ervaringsdeskundigen: de een heeft hepatitis c nog nooit gehad, de ander wel. Beiden zijn hiv-positief.

En verder:
- Liefde op het eerste gezicht: deze keer gingen Martijn en Wessel op blind date. Hoe liep het af?
- A Happy Couple: Zjon en Kevin vertellen over hun relatie en hoe ze deze tot een succes maken


- TRAVEL - 


EEN VREEMDE TWEELING
Austin, Texas en Portland, Oregon: op het eerste gezicht lijken het totaal verschillende steden in totaal verschillende delen van de VS. Toch hebben de twee steden een slogan gemeen: ‘Keep Austin/Portland weird’. Een tochtje door twee van de meest eigenaardige steden van Amerika. 'Dakloze genderbenders in netkousen patrouilleren de straat op zoek naar een kleine bijdrage. Maar ook: de mopshondenparade en het eenhoornwandelfeest vallen met gemak in de categorie ‘crazy shit white people do’.

7x Wintershoppen: hier moet je deze winter zijn
Ben je er nog niet helemaal uit waar je dit jaar gaat genieten van glühwein en jezelf gaat vergapen aan mooie kerstspullen? Dat komt goed uit. Wij selecteerden namelijk de zeven winterbestemmingen waar je dit jaar moet zijn. En extra fijn: je vliegt er met Easyjet in een paar uurtjes naartoe.


- FAMILY - 

EN TOEN WAREN WE MET Z'N DRIEËN
Rammelende eierstokken hebben mannen natuurlijk niet, maar er zijn genoeg gays met een kinderwens. Vier stellen vertellen over hun ervaringen. “Dan denk je: ik ga zo mijn eigen kind ontmoeten. Heel gek. Hij had het net in z’n broek gedaan en zat er flink onder, maar we waren gelijk stapelverliefd.”

Je wilt vader worden. maar hoe?
Zie je door de vele bomen op het gebied van wensvaderschap het bos niet meer? Wij ook niet. Daarom wonnen we advies in en stelden we dit handige boomdiagram op, dat je hopelijk een weg wijst naar de vrucht van jouw of andermans lendenen.

MANTELZORGHELDEN
Hoe is het om iedere dag voor je man, vriend of broer te zorgen? Om hem te moeten helpen met aan- en uitkleden of bijvoorbeeld met douchen? Voor sommigen is het de dagelijkse praktijk. Vier bijzondere ervaringsverhalen.

HEIMWEERECEPTEN
Soms zijn het niet de ingrediënten, maar de herinneringen aan thuis die een gerecht dat extra beetje smaak geven. Vier mannen duiken de keuken in met een van de belangrijkste vrouwen in hun leven om samen herinneringen op te halen. Een fotoreportage met moeders en zonen én hun favoriete recepten.

OP JACHT NAAR NAGESLACHT
Als homo aan kinderen beginnen, daar komt doorgaans weinig spontaniteit bij kijken. Wegens een reeks wettelijke beperkingen kom je gauw uit bij koppelsites en ‘datingservices’, die je in contact brengen met andere wensouders in hetzelfde schuitje. We doken in de wereld van de wensouderspeeddates en zaadzoekers.

En verder:
- In de column van Johan Goossens: 'Ik kan soms zo jaloers zijn op hoe jonge mensen uit de kast komen'
- Boris Dittrich heeft het in zijn column over homo's in Tsjetsjenië
- We Are Family, een kleurrijk boek over regenbooggezinnen


- CULTURE - 

ALAN HOLLINGHURST
Alan Hollinghurst beschrijft al jaren het leven van gays tot in ieder expliciet detail. Desondanks, of misschien wel hierdoor, is hij uitgegroeid tot een van meest geliefde schrijvers in het literaire circuit. In 2004 won hij de Booker Prize voor zijn roman The Line Of Beauty. Zes jaar na zijn laatste boek The Stranger’s Child verschijnt nu eindelijk zijn nieuwe roman, The Sparsholt Affair. Hollinghurst gunt Winq het eerste interview over een boek dat hem ongetwijfeld nog meer succes zal brengen. Een interview over zijn drijfveren.

call me by your name
Zou er een jaar na Moonlight weer een homofilm met een Oscarbeeldje naar huis gaan? Het fijnzinnige drama Call Me By Your Name, ontvangen met juichende recensies, gaat over een Italiaanse lijs die verliefd wordt op de research assistant van zijn vader. En dat zorgt voor emotioneel vuurwerk.

JUST JACK
Tot nu toe bleven de deuren krampachtig gesloten. Voor Winq gaan ze voor het eerst op een kiertje. Begin 2018 opent aan de Hogehilweg in Amsterdam-Zuidoost Jack, een forse lhbt-friendly house- en technoclub met een riant dakterras. Het enige wat vaststaat zijn de naam en de kernwaarden. De rest is iedere avond opnieuw een verrassing.


- EN VERDER:


penthouse with a view
Je eigen, splinternieuwe penthouse in Amsterdam, met prachtig uitzicht over het IJ en de stad. Maar hoe richt je zo’n nieuwbouw droomappartement in? Interieurarchitect Michiel de Zeeuw geeft tips en tricks.

STAMPEND DE WINTER DOOR
Heel Holland stampt als de winter nadert. Andijviestamppot is onze favoriet, maar waarom terugvallen op klassiekers? Winq vond verrassende variaties op stamppot 2.0. Stampen of knijpen, dat is de vraag.

SNEAK PREVIEW: DE NIEUWSTE VOLVO
Volvo en Winq nodigden twintig lezers uit voor een exclusieve voorpremière van de nieuwste Volvo. En in onze Wheels-rubriek velt onze autoresencent zijn oordeel.

DE GEUR VAN DE SEVENTIES
Het is net zo onlosmakelijk verbonden aan de jaren zeventig als wijd uitlopende broekspijpen en corduroy zitelementen. En laat het ook weer net zo hip zijn als flares en ribcordmeubelen: patchoeli. Van chic tot neohippie, van subtiel tot ‘wow wat heftig’, want patchoeli is er in veel gradaties. Een tijdreis in zeven mooie en even uiteenlopende geuren.

ARE YOU SURE YOU ARE STRAIGHT, BUDDY VEDDER?
Och, die Buddy. Hij kan acteren (GTST), zingen (It Takes 2) én dansen (Dance Dance Dance). En dan heeft hij ook nog zo’n twinky sixpacklijfje. We moeten het weten: is hij sure he’s straight? 'Stel, je gaat voor het eerst met een nieuw liefje naar bed. Welke muziek zet jij dan aan?


- WORD ABONNEE! - 

Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers voor € 29,95, plus een Innovation Line Messenset van Laguiole Style de Vie, ter waarde van maar liefst € 34,95. Dat is maar liefst 61% korting! Dus waar wacht je nog op?