Schaatsers met fakkels? Check. Speciale lichteffecten? Check! Gerard Joling in een buitenissig verenpak? Dat dan weer net niet: voor zijn doen houdt Geer het heel bescheiden in een spijkerbroek en leren jack. Oké, ergens in de tweede helft van de video heeft hij ineens een bontjas aan, maar dat is dan ook het enige opvallende aan zijn outfit.

Dan het lied: dat lijkt op iets dat David Hasselhoff zou kunnen zingen als er ergens weer een grens is beslecht. Herinner je je zijn optreden nog na de val van de Berlijnse Muur? The Border is Gerards I’ve Been Looking For Freedom.

Let goed op de outfit van David, die is bijna hetzelfde als die van Geer (al geeft Davids jasje licht!)

The Border is een lied uit 1983 dat oorspronkelijk werd gezongen door een Amerikaanse rockband, America genaamd. Speciaal op verzoek van zijn fans – die smeekten om nieuw Engelstalig werk van Gerard – heeft hij deze cover nu uitgebracht.

Through the Gordon
O ja: met een beetje fantasie klinkt het net alsof Gerard ‘Make it through the Gordon’ zingt. Wat verder opvalt: de video is opgenomen op een schaatsbaan met discoverlichting. Gerard heeft wel schaatsen aan maar hij beweegt niet. Waarom zou dat zijn?

Vooruit, hier komt ie nog een keer. Want we worden er vrolijk van, al gebeurt er dus verder weinig in de video.