Vermoedelijk had Hu met een van de vijf verdachten een relatie, welke hij onlangs verbrak. Hu zou zijn ex-vriend daarna hebben bedreigd met het openbaar delen van intieme foto's van de 17-jarige jongen, waardoor een ruzie ontstond, die uiteindelijk uitmondde in een fataal handgemeen. Hierbij zou de ex-vriend van Hu met vier anderen zijn huis hebben bezocht en hem om het leven hebben bracht door een kussen op zijn gezicht te drukken.

Toen Hu eenmaal overleden was, besloot het vijftal zijn lichaam te verbergen in een koffer. Vervolgens begroetten ze zijn moeder met de mededeling dat haar zoon het huis verlaten had. Hu's moeder kreeg echter argwaan en enige tijd later trof ze het levenloze lichaam van haar zoon aan.

Modena, de Italiaanse stad waar het voorval plaatsvond, heeft een zeer grote Chinese gemeenschap. Politiewoordvoerder Marcello Castello laat weten dat dit incident geen uitzondering is. Volgens Castello heerst er nog altijd een groot taboe op homoseksualiteit. Daarom pleit hij voor meer voorlichting rond het thema. 'Conflicten rond LHBT'ers binnen deze gemeenschap ontaarden nu nog regelmatig in geweld.'

Bron: The Straits Times / Coverbeeld: Facebook