Zes weken achter elkaar werden de heren eerste in de live-uitzending. Het was dus eigenlijk al behoorlijk duidelijk dat ze het programma gingen winnen. Het succes begon al tijdens de auditie waar alle vier de juryleden enthousiast waren. 

Rak-Su is de eerste boyband die X-Factor heeft gewonnen. En One Direction dan? Die werden slechts derde! Wij snappen het wel, de optredens van Rak-Su zijn heel erg vrolijk. Toen ze voor de laatste keer op het podium stonden ging jurylid Nicole Scherzinger vrolijk meedansen. 

Nederlands tintje
Je weet het misschien nog wel: X Factor UK had dit jaar ook een Hollands tintje. Berget Lewis deed auditie en stond bijna in de liveshows.  Met het nummer 'Purple Rain' deed ze auditie en daarna zong ze 'A Song For You' van Donny Hathaway in de tweede ronde. Het maakt me niet uit hoe oud je bent of waar je vandaan komt: je bent fantastisch', zei Louis Walsh na haar auditie.

Soulmuziek is volgens Berget moeilijk in Nederland, omdat we in zo’n klein landje leven. ‘Ik ben een soulzanger, ik heb een groter publiek nodig! X Factor kan me iets nieuws geven, iets dat ik nu nodig heb.’