Priester Kelvin Holdsworth, zelf openlijk homo, heeft er een duidelijke reden voor. Als George op mannen blijkt te vallen, is de prins automatisch het hoofd van de Kerk van Engeland. Daardoor kan hij er voor zorgen dat de kerk toleranter tegenover homo's wordt en kan hij ervoor zorgen dat homo's voor de kerk mogen trouwen. 

'In Engeland hebben we een unieke optie: we kunnen bidden dat God prins George een liefde schenkt als hij opgroeit in de vorm van een knappe jongeman', schrijft de priester.

Kritiek op uitspraak
Veel mensen uiten kritiek op de uitspraak van Kelvin. Lee Gatiss, directeur van de Church Society noemt het smakeloos. 'Bovendien is het erg onlogisch. Kelvin zegt altijd dat homoseksualiteit niet verdwijnt door te bidden. Waarom zou het omgekeerde dan wel lukken?' Ook Gavin Ashenden, vroeger kapelaan van de queen, is boos. 

'Het gebed gebruiken als een middel om iemand homo te maken, is erg destructief. Hij denkt niet aan wat het beste is voor prins George, maar gebruikt hem als een pion in de genderpolitiek.'  

Bron: HLN en Telegraaf / Coverbeeld: Instagram Kensington Palace