Oud Mister Gay Belgium-kandidaat Cédric Suetens werd op 13 april 2016 lastiggevallen door drie jongens in de bus. Ze gooiden een balpen naar hem en kwamen vervolgens vlak voor hem staan. Daarna kreeg Cederic twee kopstoten van een 19-jarige jongen. Cédric werd vervolgens met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. 

Volgens het slachtoffer werd hij mishandeld omdat hij homo is. De dader zei dat hij zijn zelfverdediging verloor omdat Cédric racistische opmerkingen had gemaakt. Bij de uitspraak geloofde het openbaar ministerie en de advocaat van Cederic niet dat een 'klein, fragiel ventje' het op zou durven te nemen tegen drie volwassen jongens. 

De rechtbank van Antwerpen geloofde niet dat er sprake was van uitlokking door het slachtoffer. Om die reden is de 19-jarige dader veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een geldboete van 600 euro met uitstel. 

Bron: Gazet van Antwerpen / Beeld: Johan Cansse - Kaat Van Parys Make-up Artist: Lynn De Coen | Stefano Martorana Kapper: Philippe Jespers (Kreatos Mortsel)