Parlementariër Tim Wilson vroeg zijn man tijdens een debat over het opengestelde huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht ten huwelijk. Zijn partner Ryan Bolger zat op dat moment op de tribune en zei volmondig 'Ja!'. Een heel erg mooi en historisch moment, helemaal omdat zijn antwoord werd opgenomen in de officiële notulen van het Huis van Afgevaardigden. 

Trouwen in Australië
In de afgelopen maanden ontvingen alle stemgerechtigde Australiërs een brief, waarin hen gevraagd werd of ze vinden dat het burgerlijk huwelijk moet worden opengesteld, zodat ook koppels van hetzelfde geslacht in het huwelijksbootje kunnen stappen. Ruim driekwart van de stemgerechten deed mee aan de volksraadpleging en 61,6 van hen stemde 'ja'. De uitslag is niet bindend, maar dient als adviesmiddel voor de regering.

De Senaat heeft vorige week met grote meerderheid ingestemd met de legalisering van het open huwelijk. De wet hoeft nu alleen nog door het Australische Huis van Afgevaardigden.

In welke landen kun je als homo trouwen?
Op 1 april 2001 schreef Nederland geschiedenis. Na een jarenlange strijd werd ons land het eerste waar koppels van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijksbootje kunnen stappen. 16 jaar later hebben vele landen dit voorbeeld gevolgd. Wij maakten een compleet overzicht van de plekken waar je anno 2017 als homo kunt trouwen.