Vroeg kerstfeestje
Voor kerst is het nooit te vroeg, moeten ze in Oss gedacht hebben. Daar wordt dit weekend de eerste editie van Pink X-Mas georganiseerd. Het feest vormt de afsluiting van het Roze Jaar in Den Bosch en Oss. DJ Mitchell Dutch staat achter de draaitafel en er zijn verschillende drags aanwezig om er een toffe avond van te maken. 

9 december - Winterland Oss, Oss

House of Boys is jarig
Het Rotterdamse gayfeest House of Boys viert dit weekend zijn tweede verjaardag. Het sexy feestje blijkt een succes. Zaterdag draaien de Hagenezen Intergalactic Gary en DJ KAIN. 

9 december - DeFruithaven, Rotterdam 

Queer filmfestival
Van 6 tot 13 december vindt het International Queer & Migrant Film Festival plaats in Amsterdam. In De Balie zijn tientallen diverse films te zien over – je raadt het nooit – queers en migranten. Wij kijken onder andere uit naar feature film I Dream In Another Language, over een jonge linguïst, die afreist naar de Mexicaanse Jungle om te voorkomen dat een mysterieuze inheemse taal uitsterft, omdat de laatste twee sprekers ervan met elkaar weigeren te communiceren.

T/m 13 december - De Balie, Amsterdam

Trots in Utrecht
Het is alweer tijd voor de tweede editie van het Utrechtse feest PROUD. In Club Poema hoor je muziek van dj's Andrew Adon, Duerado, Nigel Bossa & Vito Silvano en Samrino. 

9 december - Club Poema, Utrecht

Foute kersttruien in Den Bosch
Sint is het land uit, dus je mag je kersttrui weer tevoorschijn halen. In Jongerencentrum De Poort wordt vrijdagavond een foute truien party georganiseerd. Hier hoef je je niet voor je kerstfetisj te schamen.

8 december - Jongerencentrum De Poort, Den Bosch 

Actie tegen racisme
In de afgelopen weken zijn ruim 200 mensen gefotografeerd door modefotograaf Jasper Abels. De fotocampagne 'Zwarte Piet is racisme' is een reactie op het racisme dat ieder jaar steeds sterker zichtbaar wordt in aanloop naar 5 december. 'De discussie over Zwarte Piet is geen strijd tussen zwart en wit, maar tussen voor- en tegenstanders van gelijkheid. We hopen dat met de portretten te laten zien', aldus Abels. Ook meedoen? Op zondag kun je jezelf aansluiten bij de actie tijdens het evenement Weekend of Global Cultures in het Tropenmuseum te Amsterdam. 

10 december - Tropenmuseum, Amsterdam

Zien wat er nog meer te doen is bij jou in de buurt? Check Gay.nl/guide.

Coverbeeld: Baz Maanders