De bevolking was voor en ook de Senaat stemde eerder al met grote meerderheid voor openstelling van het huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht. Vandaag kwam daar het Huis van Afgevaardigden bij. In februari kunnen de eerste homo's eindelijk trouwen in Australië. 

Peiling per post
In de afgelopen maanden ontvingen alle stemgerechtigde Australiërs een brief, waarin hen gevraagd werd of ze vinden dat het burgerlijk huwelijk moet worden opengesteld, zodat ook koppels van hetzelfde geslacht in het huwelijksbootje kunnen stappen. Ruim driekwart van de stemgerechten deed mee aan de volksraadpleging en 61,6 van hen stemde 'ja'. De uitslag was niet bindend, maar diende als adviesmiddel voor de regering.

Aanzoek
Parlementariër Tim Wilson vroeg zijn vriend eerder deze week tijdens een debat over de trouwkwestie ten huwelijk in het parlement. Zijn partner Ryan Bolger zat op dat moment op de tribune en zei volmondig 'Ja!'. Een heel erg mooi en historisch moment, helemaal omdat zijn antwoord werd opgenomen in de officiële notulen van het Huis van Afgevaardigden. 

In welke landen kun je als homo trouwen?
Op 1 april 2001 schreef Nederland geschiedenis. Na een jarenlange strijd werd ons land het eerste waar koppels van hetzelfde geslacht met elkaar in het huwelijksbootje kunnen stappen. 16 jaar later hebben vele landen dit voorbeeld gevolgd. Wij maakten een compleet overzicht van de plekken waar je anno 2017 als homo kunt trouwen.