Dit jaar deden 23.000 mensen mee aan de verkiezing. 43% van hen stemde op het woord 'genderneutraal'. Volgens de deelnemers zou het gaan om een uiterst vervelend geval van politieke correctheid en 'een excuus om een eindeloze discussie te voeren'. 

Er zijn ook mensen die het woord lelijk vinden omdat het een samenvoeging van Engels en Nederlands is. Zij stellen dat de juiste term 'geslachtsneutraal' zou moeten zijn. 

In de media
Het woord genderneutraal werd in mainstream media vaak gebruikt dit jaar. Bijvoorbeeld toen bekend werd dat de gemeente Amsterdam genderneutraal werd. In hun communicatie kiest de gemeente tegenwoordig niet meer voor 'dames en heren' maar voor het neutrale 'beste Amsterdammers'. De NS volgde dat voorbeeld en ook de kinderafdeling van HEMA werd dit jaar genderneutraal

Ik heb zoiets van
Andere woorden en uitdrukkingen die dit jaar veel irritatie opriepen waren 'in je kracht staan', 'papadag' en 'shinen'. In Vlaanderen werd de uitdrukking 'ik heb zoiets van' bekroond tot meest irritante woord van het jaar. Volgens deelnemers van de verkiezing is die uitdrukking totaal overbodig, het zou 'ik dacht' moeten zijn. 

Oudere irritante woorden
Vorig jaar ging 'diervriendelijk vlees' er met de dubieuze winst vandoor. In 2015 ging het om het woord 'me' (i.p.v. mijn), in 2014 was het 'oudjes' en in 2013 'kids'. 

Bron: Instituut voor de Nederlandse taal