Het gebeurde allemaal toen hij rond 6 uur in de ochtend na een avondje uit een fastfoodketen bezocht. Een groep van acht dronken mannen begon hem lastig te vallen. Op Instagram is te lezen dat hij al snel met zijn vriend besloot de keten te verlaten. 

Onderweg naar buiten werd hij door een van de daders gegrepen en op de grond geslagen. Zijn vriend probeerde hem nog te helpen, maar dat had geen zin.

Ze belde twee keer de politie, maar die kwam in eerste instantie niet opdagen. Volgens het latere politierapport was er sprake van anti-homogeweld. De daders scholden hem namelijk uit voor zijn geaardheid.

Een paar dagen na het incident besloot Sebastian de straat op te gaan om zijn vriend te steunen. 'Het kan iedereen gebeuren. Je vriend, broer, of vader. Geen tolerantie voor homofobie!'

Discriminatie in Argentinië
Dit alles gebeurde twee dagen na het vieren van Gay Pride in Argentinië. Toen werd er ook al een man in elkaar geslagen vanwege zijn geaardheid. 'Een man sloeg me met zijn stick. Toen ik een foto probeerde te maken gingen ze achter me aan', vertelde hij later in het ziekenhuis. 

Bron: Attitude