Wintrichs speech, getiteld 'It's OK to be white', werd gesponsord door de UConn College Republicans, de Republikeinse studentenafdeling van de universiteit. Wintrich onderbrak zijn speech geregeld voor een drinkpauze, waarin hij demonstratief een slok melk nam en het publiek beledigde met hun voorkomen, aldus The Daily Campus.

In zijn speech stelde Wintrick onder andere dat de Afrikaanse gemeenschap ten onrechte wordt toegejuicht voor het dragen van traditionele klederdracht, dat illegale immigranten een negatieve invloed hebben op de economie en dat het zijn van een wit persoon niets te maken heeft met nazisme.

Go home Nazis
De demonstranten die aanwezig waren bij de speech, werden steeds kwader en riepen leuzen als 'Go home Nazis', 'Black lives matter' en 'F#ck you'. Wintrich, correspondent in het Witte Huis voor The Gateway Pundit, werd vervolgens uit de zaal verwijderd en gearresteerd nadat hij een vrouw aanviel die zijn speech probeerde af te pakken.

Na Wintrichs arrestatie begeleidde de politie alle aanwezigen naar buiten met de mededeling dat het evenement was afgelopen. Wintrich werd nog een uur op de campus vastgehouden, omdat er buiten de ruimte studenten bleven protesteren. 

Vervolgens werd Wintrich naar een politiewagen geëscorteerd, die na vertrek werd achtervolgd door de demonstranten. Wintrich werd even later vrijgelaten na het betalen van de borgsom van 1000 dollar.

Wintrich sprak zich later uit op Twitter over het incident: 'Het is erg jammer dat een groep studenten aan de UConn de behoefte had gewelddadig en verstorend te zijn tijdens een speech die erop focust hoe linkse media Amerikanen tegen elkaar opzet. Deze avond onderstreepte mijn punt.'

Twinks for Trump
Begin 2016 startte Wintrick via Twitter het kanaal Twinks for Trump, waarop hij foto's deelde van jonge, haarloze homojongens, gekleed in niet veel meer dan Trump parafernalia.

@Lucian Wintrich

Bronnen: Attitude UK, Daily Campus / Coverbeeld: Lucian Wintrich