Met niet veel meer dan een hockeystick en hier en daar een paar stevige stappers geeft een mix van amateurspelers en professionele hockeyers zich bloot op de naaktkalender van de Perth Pythons: Pride in Hockey 2018.

 De beelden voor de kalender werden geschoten op Swanbourne Beach, een naakstrand in Perth. Een van de professionele spelers die zijn broek liet zakken is Dylan Wotherspoon, van de Australian Kookaburras (foto hieronder). Volgens deze 'Mr December' is er in de sportwereld geen plek voor discriminatie – en dus ook niet voor homofobie.

‘Je seksualiteit bepaalt niet je talent of toeweiding en toch zorgt homofobie ervoor dat veel LHBTI personen niet aan sport beginnen. Sport zou inclusief moeten zijn voor iedereen', aldus Wotherspoon in een statement op de site.

Out On The Fields
Uit een recent Australisch onderzoek, getiteld ‘Out On The Fields’, bleek dat een verpletterende 80 procent van de respondenten homofobie had meegemaakt tijdens het deelnemen aan of toeschouwen van sportactiviteiten.

De opbrengsten van deze kalender gaan naar de projecten van de Perth Pythons, waarmee zij de sportwereld stukje bij beetje inclusiever proberen te maken.

Hier schaf je een exemplaar aan van de Pride in Hockey 2018-kalender.

Bronnen: Out On The Fields, Perth Pythons / Fotografie: Pride in Hockey 2018