Makers Maud en Valerie vallen allebei ‘heel erg op meiden’, maar misten op tv en het witte doek verhalen over lesbische meiden waar ze zich in konden herkennen. Daarom komen ze met ANNE+, een luchtige webserie over lesbiennes.

‘Het is natuurlijk heel gaaf dat er überhaupt een lesbische verhaallijn in een serie of film zit, maar heel vaak heeft dat verhaal een dramatische of negatieve wending’, vertelt Valerie.

Representatie
Het was voor Valerie en Maud gelijk duidelijk dat ANNE+ een webserie moest worden. ‘We willen dat de serie goed bereikbaar is voor iedereen. Alle afleveringen worden dus ondertiteld. Ook een 14-jarig meisje in een christelijk dorp in Brazilië moet ernaar kunnen kijken. We maken ANNE+ in eerste instantie voor de meiden die, net als wij, representatie missen in mainstream media.’

Lees het hele interview met Anne en Valerie hier.

Help a sister out
De dames van ANNE+ zoeken momenteel naarstig naar mannelijke figuranten (30+) voor de laatste afleveringen van hun serie.

  • zaterdag 16 december: 11:00 tot 12:30 uur of 13:00 tot 15:00 uur. Locatie: Spring House, De Ruijterkade 128, Amsterdam
  • zondag 17 december: 18:00 tot 21:00 uur. Locatie: Spring House, De Ruijterkade 128, Amsterdam
  • maandag 18 december: 13:30 tot 15:30 uur. Locatie: Theatercafé de Smoeshaan, Leidsekade 90, Amsterdam

Interesse? Mail naar figuratie@anneplus.nl met je naam, contactgegevens en de datum(s) en tijd(en) waarop je zou kunnen.