Grote favoriet is dit jaar Call Me By Your Name. De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman uit 2007, verhaalt over de 17-jarige Elio (Timothée Chalamet), die opgroeit in Italië met zijn ouders – een Amerikaanse intellectueel en zijn Franse vrouw.

Iedere zomer ontvangt Elio's vader een student als zomergast. Wanneer de 24-jarige Oliver (Armie Hammer) de zomer doorbrengt bij Elio en zijn ouders, ontwikkelen de twee een hechte vriendschap, die zich uiteindelijk ontwikkelt tot een intieme liefde.

Call Me By Your Name is genomineerd in de categorie 'Beste Dramafilm' en hoofdrolspelers Chalamet en Hammer zijn respectievelijk genomineerd in de categorieën ‘Beste Acteur in een Dramafilm’ en ‘Beste Mannelijke Bijrol in een Dramafilm’.

Een fantastische vrouw
Het Chileens-Amerikaanse Una Mujer Fantástica, over een jonge transvrouw, die het verlies van haar oudere vriend probeert te verwerken, werd genomineerd in de categorie ‘Beste Buitenlandse Film’.

Lesbische tennislegende
Battle of The Sexes, gebaseerd op het verhaal van lesbische tennislegende Billie Jean King, ontving ook twee nominaties. Hoofdrolspelers Emma Stone en Steve Carrol ontvingen respectievelijk een nominatie voor 'Beste Actrice in een Comedyfilm' en 'Beste Acteur in een Comedyfilm'.

Will & Grace
De populaire sitcom Will & Grace, die eerder dit jaar een doorstart maakte, werd genomineerd in de categorie 'Beste Comedyserie'. Acteur Eric McCormack ontving een nominatie als 'Beste Acteur in een Comedyserie' voor zijn vertolking van Will Truman.

De Golden Globes worden uitgereikt op 8 januari 2018. Call Me By Your Name is vanaf 11 januari te zien in de Nederlandse bioscopen.