Flâneur | (French; noun) A deliberate aimless vagabond, a man of leisure, the connoisseur of the street.’

Voor de inrichting van zijn pastazaak in Antwerpen-Zuid liet Antwerpenaar Bert Van Rompaey zich rijkelijk inspireren door deze negentiende-eeuwse verschijning uit Parijs. De flâneur is als een dromerige dandy, die zich minder bezighoudt met de levens en meningen van anderen.

Van Rompaeys zaak oogt warm en gezellig, met veel donker hout en een stijlvolle mix van zwart, met gouden elementen. Als bezoeker waan je je direct in het Parijs van twee eeuwen terug.

 

A post shared by Flâneur (@flaneur_spaghetti) on

‘Vergeet de gids, tijdens je citytrip wil je een flâneur aan je zijde. Deze dandy kent zijn wereld en pikt er moeiteloos de hotspots uit. Zijn tactiek is eenvoudig maar geniaal: hij keurt cafés en restaurants door overal hetzelfde te bestellen’, aldus Van Rompaey.

‘En mijnheer heeft blijkbaar een voorkeur voor spaghetti bolognaise met een glas rode wijn’. Dát is terug te zien op de kaart, die bestaat uit louter spaghetti. Drie verschillende varianten, om precies te zijn. Tijdens de lunch worden ook enkele salades geserveerd.

 

👀🎩🌂 #Antwerp #thisisantwerp #Lonnies_Planet

A post shared by Lonneke S nel (@lonnies_planet) on

Bert werkte zelf lange tijd in diverse horecagelegenheden voor hij zijn eigen zaak opstartte. Flâneur, het eerste spaghetti-bolognaiserestaurant van Antwerpen, bestaat pas dik een jaar, maar loopt als een trein.

‘Spaghetti Bolognaise is een van de populairste gerechten die wij, Belgen, op een volledig eigen manier klaarmaken’, vertelt Van Rompaey. ‘We verheffen het bordje comfort food hier wel naar een "fastronomisch" meesterwerkje, door te werken met de beste ingrediënten en producten. Uiteraard serveren we per gerecht een passende wijn.’

Niet zo’n spaghettivreter? Dan kun je altijd nog onder het genot van een glas goede wijn komen verdrinken in Berts blauwe kijkers.

 

#Paris ❣

A post shared by Go Check Out My Restaurant! 👇🏻 (@bert_flaneur) on

 

In love ❤️ #Mykonos #Greece #Island #Holidays

A post shared by Go Check Out My Restaurant! 👇🏻 (@bert_flaneur) on

 

Oo I miss this beach! #hiltonbeach #telaviv #fun #friends #sun #longweekend #pride #israel

A post shared by Go Check Out My Restaurant! 👇🏻 (@bert_flaneur) on

 

BERLIN ❤️

A post shared by Go Check Out My Restaurant! 👇🏻 (@bert_flaneur) on

Tekst: Martijn Kamphorst / Beeld: Restaurant Flâneur