Een woordvoerder van de Filipijnse president zei dat Rodrigo een president is voor alle Filipijnen. ‘De regering steunt inclusiviteit en gevoeligheid. We maken geen onderscheid. We zijn allemaal Filipino’s die van rechten, vrijheden en gelijkheid genieten.'

Op dit moment mogen koppels van hetzelfde geslacht niet met elkaar trouwen in de Filipijnen. ‘Daarvoor moet de wet veranderd worden’, stelt de president.

Verandering
Deze uitspraken komen onverwacht. Eerder noemde Duterte de openlijk homoseksuele ambassadeur van Amerika nog een ‘hoerenzoon’ en zei hij dat gevangenen niet te corrigeren zijn omdat ze homo ‘zijn geworden’.

Tijdens zijn campagne om president te worden twee jaar geleden verklaarde hij nog dat het huwelijk uitsluitend een verbintenis is tussen een man en een vrouw.

Commissie aanstellen
President Duterte wil nog meer doen om LHBT’s te steunen. Volgens hem moet er een LHBT-commissie komen. Hij doet een oproep aan alle Filipino’s om de ‘beste, eerlijkste en ijverigste’ homo’s aan te dragen voor deze commissie, die LHBT's moet gaan steunen.

Bron: Zizo