Beter communiceren
De kwaliteit van de relatie is meestal hetzelfde, maar homo’s zijn vaker gelukkiger in hun relatie dan heterokoppels, aldus de onderzoekers. Dat komt enerzijds omdat homo’s elkaar beter snappen, en anderzijds doordat er bewuster over de relatie en over onderwerpen als het krijgen van kinderen en trouwen wordt nagedacht.

Er is ook gekeken welke groepen ongelukkiger zijn. Dat blijken volgens het onderzoek biseksuele koppels te zijn.

Discussie
Het onderzoek werd uitgevoerd na de discussie over het huwelijk tussen koppels van hetzelfde geslacht in Australië. De discussie of homo’s wel een goede relatie kunnen hebben speelt volgens de onderzoekers steeds vaker op. Met deze resultaten concluderen zij dat homokoppels prima een relatie met elkaar kunnen aangaan en een gezin kunnen stichten.

Family special
In de familiespecial van Winq (#086) vind je nog veel meer artikelen over gaykoppels en regenbooggezinnen. Zo spraken we met vier stellen over het in vervulling laten gaan van hun kinderwens. 'Dan denk je: ik ga zo mijn eigen kind ontmoeten. Heel gek. Hij had het net in z'n broek gedaan en zat er flink onder, maar we waren gelijk stapelverliefd.' De nieuwste Winq ligt nu in de winkel. 

Bron: Winq UK / Beeld: Hadewych Veys voor Winq