Boyfriend

Boyfriend is de eerste film van de knappe Kyle Krieger. Dat is natuurlijk meteen een reden om de film te bekijken. Het gaat over het moment dat je erachter komt dat je de derde persoon in een relatie bent...

I Am Syd Stone

Denis Theriault maakte een korte film over een hunk die na een lange tijd in de stad te hebben gewoond terug gaat naar waar hij vandaan komt om een reünie bij te wonen. Hij komt een oude jeugdvriend tegen, met alle gevolgen van dien. 

Shower

Twee mannen ontmoeten elkaar na het sporten in de douche. Ze krijgen het erg leuk met elkaar, maar dat duurt niet lang. De Noorse schrijver en regisseur Henry K. Norvalis wilde met deze film een statement over homoseksualiteit maken. Een film om over na te denken. 

Amsterdam

Wat gebeurt er als je de enige twee homo's op een feestje bent? Daar gaat de film Amsterdam over. 'Trouwen of beste vrienden?' De twee leren elkaar steeds beter kennen, maar maakt dat de avond leuker?

The Mess He Made

Een vingerprik en een kwartier wachten. Meer is er niet nodig bij een hiv-sneltest. Maar die 15 minuten kunnen de langste en moeilijkste van je leven zijn. Filmmaker Matthew Puccini maakt dit prachtig invoelbaar in zijn korte film The Mess He Made. 

Call Your Father

Hoe kijken homo's van verschillende leeftijden tegen het leven aan? Begrijpen ze elkaar? Die vraag stelt Jordan Firstman zichzelf in Call Your Father. De heren gaan op zoek naar elkaars gelijkenissen, die soms ver te zoeken zijn. Een ongemakkelijke, maar vaak ook herkenbare film.

 

Golden

Hoe is het om op te groeien als je 'anders' bent? Dat is te zien in de prachtige film die de Duitse filmmaker Kai Stänicke vorig jaar maakte. Na de aanslag op Club Pulse in Orlando plaatse hij de video online. 'Als het ook maar een klein beetje liefde kan verspreiden in deze hartverscheurende tijden, dan heeft de film zijn doel bereikt. Waar je ook bent en hoe moeilijk je het nu ook hebt: je bent nooit alleen. Er is altijd een plek waar je thuishoort en samen gaan we ervoor zorgen dat je veilig bent', zei de filmmaker destijds. 


Coverbeeld: Still uit Boyfriend