1: Will & Grace (2 nominaties)
Vorig jaar keerde populaire sitcom Will & Grace eindelijk terug op tv, met succes. De serie over het leven van de homoseksuele Will en zijn beste vriendin Grace heeft twee Golden Globe-nominaties ontvangen.

Will & Grace is genomineerd voor 'Beste comedyserie', acteur Eric McCornmack voor ‘Beste acteur in een comedyserie’.

2: Battle of the Sexes (2 nominaties)
De film Battle of the Sexes, met Emma Stone en Steve Carell, is gebaseerd op het verhaal van de lesbische tennislegende Billie Jean King. De biopic heeft twee nominaties in de wacht gesleept.

Steve Carell is genomineerd als ‘Beste acteur in een comedy- of musicalfilm’ en Emma Stone ontving een nominatie in de categorie ‘Beste actrice in een comedy- of musicalfilm’.

3: Call Me By Your Name (3 nominaties) 
Coming-of-agedrama Call Me By Your Name heeft maar liefst drie nominaties. De film, waarin de 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) verliefd wordt op de oudere Oliver (Armie Hammer), is genomineerd in de categorie ‘Beste dramafilm’. Daarnaast is Chalamet genomineerd in de categorie ‘Beste acteur in een dramafilm’ en Hammer in de categorie ‘Beste mannelijke bijrol’. 

4: Una Mujer Fantástica (1 nominatie)
Deze Chileens-Amerikaanse film moet je gezien hebben. Una Mujer Fantástica gaat over transvrouw Marina, die een gelukkig leven leidt met haar twintig jaar oudere vriend Orlando. Wanneer hij overlijdt, staat haar hele leven ineens op z’n kop.

Una Mujer Fantástica is genomineerd in de categorie ‘Beste buitenlandse film’.

5: Feud: Bette and Joan (3 nominaties)
Susan Sarandon en Jessica Lange vertolken in Ryan Murphy-serie Feud: Bette and Joan 'gay icons' Bette Davis en Joan Crawford. Beiden zijn genomineerd in de categorie 'Beste actrice in een televisieserie'. Ook de serie zelf is genomineerd.