Luca Guadagnino heeft recht in de roos geschoten met Call Me By Your Name, een film die is gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman. In de film staat de 17-jarige Emilio centraal die verliefd wordt op de Amerikaanse student Oliver. De ontluikende liefde tussen deze twee wordt nu al dé gay romance van 2018 genoemd.

In een interview met The Guardian laat Luca Guadagnino doorschemeren dat hij zeker is te porren voor een vervolg. ‘De karakters in deze film zijn zo fantastisch, ik wil weten wat er verder met ze gebeurt.’ Er zijn bovendien nog zo’n 40 pagina’s over van het boek, waarin wordt verteld wat er in de levens van Oliver en Elio gebeurt.

filmcyclus
Een vervolg behoort dus tot de mogelijkheden, maar de regisseur ziet ook wel iets in een filmcyclus rond de hoofdpersonen waarbij het boek wordt losgelaten. Ook de schrijver van het boek is voor een vervolg, dus wie weet zien we over niet al te lange tijd wat er allemaal met Elio en Oliver is gebeurd na de zinderende zomer van 1983, waarin Call Me By Your Name zich afspeelt.

Lees intussen de lovende recensie van onze vaste filmrecensent, Boyd van Hoeij.