Op het hoogtepunt van de serie keken er gemiddeld meer dan 15 miljoen Amerikanen naar Will & Grace. Dit was in de seizoenen drie, vier en vijf. Na een hiaat van tien jaar volgde eind vorig jaar seizoen negen, dat tot nu toe gemiddeld tegen de 7 miljoen kijkers trekt. En dat is behoorlijk wat, gezien het versnipperde tv-aanbod anno 2017 en streamingdiensten als Netflix en Amazon.

In Nederland blijft de serie vrijwel onopgemerkt. Hier moeten de fans een flink eind zappen tot ze uiteindelijk op TLC zijn beland, waar de serie op dinsdagavonden wordt uitgezonden, om 20.30 uur. Wat ook niet helpt is dat er eerst zes afleveringen zijn gemaakt, toen na een maand een kerstspecial en dat weer een maand later, deze week namelijk, de draad weer wordt opgepakt. Afijn, TLC dus vanaf 13 februari en voor de diehard fans zijn er de minder reguliere kanalen.

Beetje flauw trouwens, die kop hierboven. Maar het is niet echt de man van Karen met wie Will en Grace aan het daten zijn. Het is Nick Offerman, die in werkelijkheid de echtgenoot is van Megan Mullally, die de rol van Karen speelt.

Hieronder de promo voor aflevering acht, die vandaag in de VS wordt uitgezonden. Intussen is Will & Grace genomineerd voor twee Golden Globes. Eentje voor Beste Acteur (Eric McCormack die de rol van Will speelt) en een voor beste comedy-serie. In die categorie nemen ze het op tegen Black-ish, The Marvelous Mrs. Maisel, Master of None en Smilf. In totaal is Will & Grace genomineerd voor 29 Golden Globes. De serie viste echter altijd achter het net. Op 12 januari weten we of de serie deze keer wel in de prijzen valt.