Afgelopen zaterdag stapte Valies rond 19.30 uur uit op metrostation Wibautstraat, waar hij al snel door drie mannen werd aangesproken. De mannen gebruikten scheldwoorden als 'boeler', straattaal voor 'flikker'.

Vrijwel gelijk na de scheldkannonade werd Valies tegen de grond gewerkt, waarna hij met een baksteen op zijn hoofd werd geslagen. Tevens beroofden de daders hem zijn tas, met daarin zijn identiteitsdocumenten, bankpas en contant geld. Valies wist te voorkomen dat ze zijn sieraden en mobiele telefoon meenamen. "Als ze mijn mobiel pakken kan ik niet voor hulp bellen”, dacht hij, aldus Valies' vader in zijn oproep op Facebook.

Volgens Valies waren de daders allen rond de 25 jaar oud en ging het om twee Surinaams-Nederlandse en één Marokkaans-Nederlandse jongen. Een van de vermoedelijk Surinaams-Nederlandse jongens droeg een groen trainingspak, de vermoedelijk Marokkaans-Nederlandse man droeg overwegend zwarte kleding, zo valt te lezen in het signalement dat Valies' vader op Facebook plaatste.

De vader van het slachtoffer bedankt in zijn bericht op Facebook tevens de wijkagent en de vrouwen die Valies hebben geholpen na de aanval. Verder meldt hij dat de hoofdwond van zijn zoon gelijmd en gehecht is en dat hij een hersenschudding aan de roofoverval heeft overgehouden.

Let op: foto bij onderstaande Facebookpost kan als schokkend worden ervaren.

Heb jij iets gezien of gehoord wat van waarde kan zijn bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie door te bellen naar 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000. Ook kun je contact opnemen met het Politienetwerk Roze in Blauw door te bellen naar 088-1691234.

Coverfoto: Facebook Xeverio Valies