De bruiloft tussen twee mannen vond vorige week plaats in Aradiyat, niet ver van Mekka. In een video is te zien hoe de mannen, gehuld in traditionele kledij, met elkaar zijn getrouwd en een rondje maken langs de gasten.

Niet lang nadat het filmpje werd gedeeld op social media, grepen de autoriteiten van Saoedi-Arabië in. Sindsdien zijn mensen gearresteerd die herkenbaar in beeld waren en zijn ook andere betrokkenen niet veilig.

Volgens een woordvoerder worden de betrokkenen binnenkort publiekelijk berecht. Hij waarschuwede dat iedereen zich moet houden aan ‘de morele waarden van dit heilige land’.

De reacties op de video waren gemengd. Sommige mensen waren woedend dat er zoiets als een huwelijk tussen twee mannen in hun land kon plaatsvinden. Anderen roemden juist de betrokkenen en waren positief. Sommigen prezen de nieuwe kroonprins Mohammed Bin Salman, dat hij dit onder zijn bewind liet gebeuren.

Homoseksualiteit kan in Saoedi-Arabië worden bestraft met geseling, opsluiting of de doodstraf. Een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen is illegaal in het land. Velen dachten daarom dat het filmpje niet echt was.

Bron: Attitude