Op Twitter praten acteurs zelfs nu nog druk na. 'Deze speech is alles', schrijft Jessica Chastain. 'Oprah Winfrey is briljant en inspirerend. Ze spreekt niet tot beroemd Amerika, ze spreekt tot Amerika. Onderschat haar niet', schrijft Jon Favreau. Acteur Leslie Odom jr. tweet: 'Ze gaat voor het presidentschap. Er komt een nieuwe tijd aan.'

Oprah werd afgelopen weekend de eerste zwarte vrouw die de Cecil B. DeMille Award ontving. Van het presidentschap lijkt ze zelf niet zo gecharmeerd. Tegenover The Hollywood Reporter zei ze daar in juni het volgende over: 'Dat ga ik absoluut niet doen, zoveel is zeker.' Toch lijkt het niet onmogelijk. Drie maanden later plaatste ze een tendentieuze tweet. 

Stedman Graham, Oprahs partner, zei gisteren nog tegen The Los Angeles Times dat het 'aan het volk' is of Oprah zich kandidaat stelt. 'Ze zou het absoluut doen.' Het Witte Huis ziet het eventuele presidentiële kandidaatschap van Oprah Winfrey vol vertrouwen tegemoet. De perschef noemt haar ’een uitdaging’.

Diversiteit
De tv-persoonlijkheid zet zich regelmatig in voor LHBT's, gendergelijkheid en etnische minderheden. Oprah maakte ook de serie Greenleaf, over het reilen en zeilen van een grote kerk in Memphis. In de serie komen twee homoseksuele karakters voor. In eerste instantie was de serie alleen te zien op haar eigen tv-zender OWN, maar sinds afgelopen voorjaar is de serie tevens te zien via Netflix.

Tekst: Naz Taha